Temidden van de Covid-19 pandemie, leidden twee opeenvolgende orkanen Eta en Iota tot dramatische toestand in het land waar projecten draaien van Global-Climate.

Waterpeil in gebieden waar deze normaal wegen bevatten, is 3 meter hoog. Hele huizen staan tot nok van het dak onder water.

Problemen voor de projecten zijn er vooralsnog beperkt. De Distributed Generated Solar Central America, die kleine bedrijven en huishoudens helpen aan duurzame en betrouwbare zonnepanelen energie, staat nog in de steigers, en bedient bovendien meerdere landen naast Honduras van SDG 7, bijvoorbeeld Belize.

De kleinschalige waterkrachtcentrale kan echter nuttig gebruik maken van de extra regenval, dat de extreme droogte gedurende de afgelopen 3 jaren kan compenseren. Maar zo incidenteel en kortstondig als gevolg van twee orkanen, leidt dat tot een marginale opleving in output van duurzame energie. Dat zal moeten worden gestaafd middels een verificatie van onafhankelijke auditor.

De geplande validatie en verificatie van de projecten is hierdoor, naast Covid-19, naar achteren geschoven.

Bronnen: www.global-climate.nl ; https://www.facebook.com/ElProgresoVideoNoticias/videos/410198840117049/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *